Nutraskin resveratrol

Wat is resveratrol?

Resveratrol is een stof die behoort tot de polyfenolen familie. Polyfenolen zijn fytostoffen, die voorkomen in groente en fruit. Als je gezond en gevarieerd eet krijg je dus niet alleen vitamines en mineralen binnen, maar ook polyfenolen. Resveratrol komt onder meer voor in de schil van druiven. Hierdoor komt de stof in lagere concentraties  voor in (rode) wijn. Een andere natuurlijke bron van resveratrol is Polygonum cuspidatum, oftewel de Japanse duizendknoop. Onze resveratrol wordt gewonnen uit deze plant. Hierbij worden de strengste kwaliteitseisen in acht genomen. Dit is belangrijk, omdat niet alle resveratrol op de markt even zuiver is. Dan is het goed om te weten dat onze Resveratrol wordt geproduceerd in Nederland, volgens HACCP, ISO22000 en FSCC22000 richtlijnen. 

Eigenschappen van resveratrol

Resveratrol is een antioxidant, die de cellen beschermt tegen de invloed van uv-straling. Resveratrol kan daarom een positief effect hebben op behouden van een mooie huid en een jeugdige uitstraling. Ook is de stof goed voor hart en bloedvaten.* In verband met wetgeving (Gezondheidclaimverordening) kunnen wij hier geen volledige informatie verstrekken over alle toepassingen van resveratrol.

Natuurlijk versus synthetisch

Naast natuurlijk (plantaardig) resveratrol, dat vrij schaars is, is er ook een synthetische variant op de markt. Van natuurlijk gewonnen resveratrol is bekend dat het niet giftig en effectief is. Er is maar één reden waarom sommige leveranciers synthetische resveratrol gebruiken in plaats van natuurlijke resveratrol (of een mengsel van de twee vormen gebruiken) en dat zijn de veel lagere kosten van synthetische resveratrol. Als niet duidelijk is welk type resveratrol in een product zit, kun je er van uitgaan dat het de synthetische variant is. NutraSkin Resveratrol bevat uitsluitend puur natuurlijk resveratrol. 

Geadviseerd dagelijks gebruik: Nutraskin Resveratrol bevat 100mg resveratrol per tablet. 1 à 2 tabletten per dag, bij de maaltijd met water innemen. Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Waarschuwingen: Voedingssupplement voor volwassenen. Niet gebruiken in combinatie met bloedverdunnende medicijnen. Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte. Dit product is geschikt voor vegatariërs en veganisten

60 tableten €29,95

* Deze gezondheidsclaims zijn nog ter beoordeling van EFSA.

Voedingssupplement. Categorie: kruiden